Platja d'Aro obre un procés participatiu sobre el Passeig Marítim

Platja d'Aro obre un procés participatiu sobre el Passeig Marítim


L'ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró obre un procés participatiu entre la ciutadania per definir el Programa Funcional del Passeig Marítim de Platja d'Aro, el qual inclou el futur Projecte de Reurbanització que va néixer degut a la necessitat de transformació que es va fer evident amb la destrucció que va ocasionar el temporal Glòria a principis de  2020.

S'hi pot participar fins al 27 de novembre tant al lloc web participa.platjadaro.com com en paper mitjançat les bústies situades en diversos equipaments municipals. També es pot insciure's al mateix lloc web en els recorreguts explicatius i de debat que es faran sobre el terreny el dilluns 28 de novembre (16-18h) i el dijous 1 de desembre (11-13h).

El retorn públic de les conclusions del procés es farà a partir del 16 de gener de l'any vinent. A partir de l'any 2023, amb la definicó del Programa Funcional de Reurbanització, s'iniciarà un Concurs d'Idees entre despatxos d'arquitectura perquè elaborin un Avantprojecte que reculli i respecti els eixos definits en el procés participatiu. 

El projecte de Reurbanització es definirà en tres grans zones:

En la primera, del Ridaura al c/ Reina Fabiola, afectada pel temporal Glòria i després recuperada, hi resten pendents els acabats finals (lloses, enjardinament, mobiliari, il·luminació...).

En la segona, de l'Av. Reina Fabiola al c/ València caldrà l'endarreriment de l'amplada del passeig, la construcció del mur de rocalla per protegir-lo, reubicar el sistema de canalització d'aigües i fer-hi els acabats finals.

En la tercera, del c/ València a Trav. Cavall Bernat caldrà reubicar el sistema de canalitzacions d'aigües i definir i executar els acabats finals.

Finalment, durant el 2024 es realitzaria el Projecte Executiu i l'inici de les obres per fases, conjuntament amb la futura extensió sud (projecte que desenvoluparà el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) amb l'objectiu de transformar el Passeig Marítim de Platja d'Aro en un espai còmode, segur i dinàmic amb atractiu turístic i paisatgístic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia