L’atur augmenta un 4,7% al Baix Empordà durant l’agost

Baix Empordà

Data: 02/09/2022

L'atur al Baix Empordà ha augmentat en un 4,7% durant el mes d'agost. La xifra trenca amb la tendència a la baixa dels últims sis mesos, registrada a la comarca. Al conjunt de la demarcació de Girona, l'atur creix un 3,8% amb 32.201 persones.

Els treballs relacionats amb els serveis han estat els que han acumulat un major nombre de desocupats a la demarcació i, per conseqüència, també al Baix Empordà. Després de mig any amb el tancament de les dades de l'atur a la comarca a la baixa, aquest mes d'agost les llistes del SOC han augmentat.

En concret, hi ha un 4,7% més de persones que ara busquen feina. En valors absoluts el percentatge es tradueix en 4.709 ciutadans desocupats al Baix Empordà durant l'agost, quan al juliol n'eren 4.499.

Per municipis més poblats, Sant Feliu de Guíxols encapçala la llista amb 909 aturats, el segueix Palafrugell amb 892 i Palamós amb 634.

No obstant això, si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència és abismal. De fet, l'agost del 2021 a la comarca hi havia 5.435 persones inscrites a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, és a dir, un 13,36% més respecte enguany.

Pel que fa a la firma de contractes, durant el mes d'agost se n'han signat menys. Segons les dades del Ministeri de Treball, al conjunt de la demarcació de Girona s'han realitzat 22.195 contractes, una davallada mensual d'un 30,7%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia