El conseller Balcells visita els terrenys d'ampliació del CAP de Palafrugell

Palafrugell

Data: 03/03/2023

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha visitat el centre d’atenció primària de Palafrugell i els terrenys on està prevista l’ampliació. La redacció del projecte està recollida en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023, tal com ha anunciat el conseller, i està previst que pròximament s’iniciï el procés de licitació. En el seu conjunt, les obres tenen un cost estimat de 4,8 milions d’euros i inclouen també l’arranjament de part de l’edifici actual.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Palafrugell  i els terrenys on està prevista la seva ampliació, que es troba en un solar adjacent a l'actual centre, cedit per l'Ajuntament. 

La iniciativa neix arran de l'augment de la població, l'increment del turisme per la seva proximitat amb la costa, el creixement del nombre de professionals i el deure d'un nou equipament per a les necessitats actuals.

La construcció, que vol disposar d'un espai més ampli i confortable tant per a pacients com per a professionals i, per tant, donar la millor resposta a la ciutadania, consistirà en l'obra d'unes 12 consultes, una àrea de rehabilitació, l'ampliació de l'àrea d'atenció continuada i l'adequació d'una part de l'actual CAP. 

Per altra banda, Balcells ha anunciat també que al maig està previst l'inici d'una ampliació del CAP de Torroella de Montgrí amb una inversió de 3 milions d'euros. L'obra, que gairebé doblarà la superfície actual i s'ampliarà en 1.170 m² on s'ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d'ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), es dividirà en 2 plantes.

Balcells també ha anunciat l'ampliació i reforma del CAP Moisès Broggi de l'Escala, a l'Alt Empordà, amb una inversió de gairebé un milió d'euros i un augment de 450 m² en un solar a tocar cedit per l'Ajuntament que es construirà en 2 plantes i incorporarà una base d'ambulàncies del SEM, l'atenció continuada i urgent, dormitoris de metges de guàrdia i sales de descans de personal.

Finalment, el conseller ha explicat que en el cas de l'Ajuntament de Begur, aquest té pendent licitar les obres per a un nou consultori que entraria en funcionament l'any 2024.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia