IGP Poma de Girona visita l'estat de Washington per conèixer la seva tecnologia puntera

IGP Poma de Girona visita l'estat de Washington per conèixer la seva tecnologia puntera
Baix Empordà

Data: 05/07/2018

Membres de la IGP Poma de Girona van realitzar la setmana passada una missió tècnica a l’estat nord-americà de Washington per tal de conèixer de primera mà nous sistemes i tècniques de producció implementades en aquesta zona, primera als Estats Units en producció de poma. L’equip de la IGP Poma de Girona va visitar les plantacions de poma i centrals de confecció a les zones de Wenatchee, Lake Chelan, Columbia Basin i Yakima.

Aquestes plantacions han aplicat una sèrie de canvis en les seves rutines, entre els quals destaca l’ús de robots per a la collita de poma, gràcies als quals es vol resoldre el repte de la falta de mà d’obra.

A banda d’aquesta innovació, l’equip desplaçat als EEUU també ha conegut les noves varietats de poma que s’han produït, els canvis que s’han dut a terme en els sistemes de poda i formació dels arbres, i els nous portaempelts que s’estan desenvolupant. La visita a les centrals de confecció ha permès també conèixer de primera mà algunes de les noves tecnologies que s’apliquen, especialment en l’àmbit de la logística i magatzems automatitzats.

Foto: IGP Poma de Girona

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia