Acord entre Bellcaire d'Empordà i el Bisbat de Girona per recuperar l'església del castell

Segellat l'acord entre l'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà i el Bisbat de Girona, per tal de recuperar l'església ubicada a les dependències del castell. L'ens eclesiàstic, en concret, va immatricular el temple el 2014, i no fou 4 anys més tard que el consistori se'n va assabentar. Després d'un temps d'estira-i-arronsa i un canvi de govern pel mig, ambdues parts han signat un conveni de donació al municipi.

El Bisbat va seguir fil per randa la normativa anterior, a l'actual Llei Hipotecària, que atorgava als bisbes la potestat de registrar-se com a propietaris de béns immobles. No obstant això, l'Ajuntament ha argumentat durant les negociacions, que "l'església forma part d'un conjunt monumental" i, per consegüent, ha de ser de titularitat pública.

Actualment, la resta de la fortalesa acull a la primera planta les dependències municipals i al pati s'hi realitzen actes culturals. Tot i això, en un futur es vol dotar al castell d'un ús patrimonial, i mentre hi hagi creients també es mantindran els actes religiosos.

Fou a l'estiu quan es va arribar a l'acord de cedir els drets de l'immoble al consistori, inclòs el de la propietat, i al novembre les dues parts el van signar. Ara, només falta esperar a l'11 de març quan es formalitzi el pacte davant el notari.

Al conjunt del Baix Empordà, segons fonts del Ministeri de Presidència, s'han produït 55 immatriculacions per l'Església catòlica entre el 1998 i el 2015. Si desglossem la xifra per municipis, Cruïlles i Monells i Corçà són els que presenten més béns registrats, amb 5 temples cadascun.




Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia