Estudien nous envasos per identificar i conservar la gamba de Palamós

Palamós

Data: 16/11/2018

INTERVÉ: Elsa Lloret, tècnica de l'IRTA

La confraria de pescadors de Palamós i el programa de tecnologia Alimentària de l'IRTA de Monells han treballat en crear uns envasos per identificar la gamba de Palamós que forma part de la marca de garantia i a la vegada garantir-ne la qualitat durant la seva vida útil.

El projecte, que s'ha presentat dins la darrera sessió del programa Pesca i Ciència de la Càtedra d'Estudis Marítims de la Universitat de Girona ha treballat en tres envasos diferents. El primer per utilitzar des de la barca, passant per la llotja i fins arribar al mercat que sigui 100% reciclable, identificador i que la conservi amb gel. Un segon envàs format consumidor envasat en atmosfera protectora i que garanteix que la gamba es conserva sense gel entre 2 i 3 dies. Finalment s'ha treballat amb l'envàs idoni per poder comercialitzar la gamba online i que amb diferents formats i sistemes de fred en garanteix l'òptima qualitat.

En aquest projecte s'ha tingut en compte l'opinió dels diferents agents implicats perquè en un futur estiguin còmodes amb els nous envasos.

Des de la confraria tenen clar que el camí a seguir és tractar com es mereix un producte excel·lent com és la gamba de Palamós i en aquest objectiu hi destinen tot el treball.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia