El comerç de Palamós fa el salt a internet a través de la plataforma Cliccat.cat

Palamós

Data: 03/06/2020

INTERVENEN: Toni Bachiller, president de Fecotur / Emili Colls, regidor de Promoció Econòmica de Palamós

Fecotur de Palamós i l'Ajuntament del municipi van presentar aquest dimarts la seva participació a la plataforma digital Cliccat.cat, un 'marketplace' que ja compta amb l'adhesió de gairebé un centenar d'associacions de comerciants locals de Catalunya i que permetrà adquirir productes físics però també serveis i experiències.

Davant la competència ferotge dels grans mercats 'online', tipus Amazon o Alibaba, els negocis de proximitat no es volen quedar enrere. Amb Cliccat.cat volen unir les avantatges de comprar per internet amb les de fer-ho al poble: un cop realitzada la compra es posarà en contacte directe el venedor amb el client. 

La plataforma oferirà la possibilitat de buscar per municipis però, sobretot, per productes. Per defecte et mostrarà els més propers per mitjà de la geolocalització, però el comprador sempre podrà triar entre qualsevol dels establiments de Catalunya que hi siguin presents.  

Cliccat.cat estarà enllestida en un termini d'entre dos i tres mesos i arriba en un moment en què, degut a la crisi de la Covid-19, tant el venedor com el comprador han madurat pel que fa a als serveis a distància. La situació ha permès donar la passa necessària cap al món virtual. 

Des de Palamós feia temps que pensaven en la idea de portar el seu comerç local a internet però desenvolupar i mantenir una plataforma de creació pròpia a nivell municipal era car i complicat. Amb aquesta fórmula col·laborativa s'ha obert una nova oportunitat. 

Fecotur subvencionarà als seus negocis associats l'entrada al nou 'marketplace' de forma gratuïta durant els primers quatre mesos. Cliccat.cat, per la seva banda, treballarà amb unes comissions d'entre el 4 i el 7% de les vendes, mentre que Amazon, per posar un exemple, es queda amb el 15% de la facturació. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia