Vuit municipis del Baix Empordà s'adhereixen al Consorci Costa Brava

Vuit municipis del Baix Empordà han entrat al Consorci d'Aigües de la Costa Brava. Quatre d'ells, Verges, Colomers, Jafre i La Tallada, no rebien encara els seus serveis, mentre que Albons, Bellcaire, Palau-Sator, Torrent i Ullà sí que el rebien però no formaven part de l'entitat. Es tracta de l'ampliació aprovada per un consorci que tindrà 20 nous membres abans que acabi l'any.

Les noves entrades venen imulsades per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local de l'Estat (LRSAL) que ha obligat a redefinir algunes competències i a regularitzar la situació d'aquells municipis que rebien els serveis del consorci però no en formaven part. Es tracta de la primera ampliació de la història de l'ens.

El Consorci Costa Brava és un organisme públic creat l'any 1971 que agrupa una cinquantena d'Ajuntaments de les Comarques Gironines i la Diputació provincial per gestionar l'abastament d'aigua potable i el seu sanajament en nom del Departament de Medi Ambient de la Generalitat i l'Agència Catalana de l'Aigua.

La seva àrea d'influència abasta tota la Costa Brava i municipis interiors propers a la costa i està dividit en tres zones. Els pobles i ciutats del Baix Empordà formen part de la zona de mig. A la Comarca formen part del Consorci, a més dels pobles recentment adherits, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Vall-llobrega, Palafrugell, Pals, Begur i Regencós.

Actualment el Consorci Costa Brava abasta una població de 292.189 persones, només comptant les residències fixes, i l'ampliació suposarà la incorporació de més de 45.000 nous usuaris. Si comptem la població estacional l'entitat arriba a donar servei a més d'un milió de persones.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia