L'ajuda alimentària amb targetes moneder arribarà a una minoria

Palamós

Data: 14/02/2024

L'ajuda alimentària amb targetes moneder arribarà aquesta primavera. Aquest sistema amb fons europeus arriba després que la Unió Europa hagi decidit deixar d'enviar llet i oli pels bancs dels aliments. Des de Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan Sant recorden que aquest ajut només arribarà una minoria. Al municipi se'n podran beneficiar uns 18 usuaris dels 110 actuals.

Aquest mes d'abril ha d'entrar en vigor un nou model d'ajuda social per a famílies amb fills menors i que cobren menys del 40% de la renda mitjana. Es tracta de les targetes moneder perquè els beneficiaris, seleccionats per Serveis Socials, puguin comprar directament els aliments que necessiten al supermercat. En aquesta targeta hi haurà fins a 220 euros mensuals, que variaria en funció del nombre de fills a càrrec de la unitat familiar. Aquest canvi de sistema, arriba després que la Unió Europa decidís des de l'any passat a no incloure en la cistella bàsica llet i oli. Ara ja no es reben més aliments dels fons europeus, sinó que aquest ajut es rebrà a través de les targetes moneder.

Durant 7 anys se'n beneficiaran 70.000 famílies a tot l'Estat espanyol. Des de Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan recorden que al municipi aquest gener es van atendre 110 persones, però només es podran beneficiar una minoria, uns 18 usuaris. Calculen que els fons o productes que arribaven de la Unió Europea cobrien entre 30 i 33% de la despesa real del servei. Tot i això, des de Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan recorden que ningú es quedarà sense aliments, ja que tenen diversos ajuts per tal de cobrir les necessitats de tots els usuaris.

El 2023, l'entitat va tenir uns 200 usuaris. Per adaptar l'oferta i la demanda des de Càritas i l'Ajuntament van haver de substituir ajuda alimentària d'algunes famílies per altres suports socials. Des de l'entitat recorden que ofereixen altres serveis, ja que a part de les diverses ajudes, en el projecte dels aliments hi ha un acompanyament a les famílies.

Càritas Interparroquial Palamós i Sant Joan compte actualment amb una cinquantena de voluntaris i dos treballadors a mitja jornada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia