La UAB premia un projecte que se situaria a Nexes, el viver d'empreses de Forallac

La UAB premia un projecte que se situaria a Nexes, el viver d'empreses de Forallac
Forallac

Data: 04/08/2020

 La fontetenca Mireia Sallés Foxà, alumna del grau superior de Patronatge i Moda, de l’INS la Garrotxa, ha estat la guanyadora del XVII Premi Argó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Projectes de Cicles Formatius de Grau Superior. Va presentar un projecte d’empresa i de marca de confecció de roba interior femenina feta a partir de cotó i de bambú, teixits biodegradables i reciclables, que arrencaria a Nexes, el viver d'empreses de Forallac.

La jove veïna de Fonteta vol crear un model de negoci sostenible aplicat al tèxtil-moda, basat en roba interior 100 % biodegradable que aporti comoditat i estètica, i també fomenti el comerç responsable. D’altra banda, el producte cobriria una necessitat que encara no està coberta, com és fer roba interior femenina hipoal·lergògena, la qual cosa permet preservar el medi ambient. Pel que fa als dissenys, estarien basats en la fusió dels quadres del reconegut pintor Joaquín Sorolla i la Costa Brava.

En el seu treball hi desenvolupa tot el procés que ha de permetre fer realitat l’empresa, des de la seva conceptualització, l’anàlisi del mercat, la definició del producte, la creació de la marca, els dissenys, l’embalatge, l’etiquetatge, el pla de màrqueting i el pla d’empresa.

En aquest projecte, Nexes, el viver d’empreses de Forallac, té un protagonisme molt especial, perquè és on la dissenyadora i emprenedora situaria l’arrencada de l’activitat els primers anys. Utilitzaria una de les seves naus i podria beneficiar-se, a més, dels serveis que s’ofereixen d’assessorament i suport, tant logístic, com administratiu o jurídic. Sallés assegura que a Nexes es poden adquirir coneixements i fer més segura la posada en marxa d’una nova activitat empresarial. També destaca que aquest equipament té bona accessibilitat per rebre i expandir comandes, té un baix cost i està envoltat d’altres empreses.

La guanyadora del Premi Argó 2020 ha estat rebuda a la seu de Nexes pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Frigola, i pel gerent de l’equipament, Quim Guadayol. Han aprofitat per felicitar-la i per agrair-li la idea de situar el projecte a Nexes. L'han animat, a més, a fer-lo realitat i s'han mostrat disposats a ajudar-la en tot el que puguin.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia