Nexes, el viver d'empreses de Forallac, celebra el seu 15è aniversari

Forallac

Data: 08/07/2024

Júlia Moner

Nexes, el viver d’empreses de Forallac, celebra el seu quinzè aniversari. Aquest polígon va néixer fa 15 anys a la zona industrial de Forallac per donar una oportunitat als emprenedors de la comarca, oferint-los serveis d’assessorament, de lloguer de locals o de despatxos. I, amb tot aquest temps, han sigut més de 300 empreses les que han aprofitat l’ocasió.


Fa 15 anys l’Ajuntament de Forallac va apostar per la creació de Nexes, un viver d’empreses, que pretenia donar una empenta a totes les persones que volien formar part del sector econòmic de la comarca. Per això, es va habilitar un polígon industrial al municipi que oferia serveis d’assessorament, de lloguer de naus i de despatxos. I va ser un èxit total.

Durant aquests 15 anys hi han passat més de 300 empreses. I, segons el rànquing de la Fundació Funcas, s’ha convertit en un dels vivers de referència de tot l'Estat. Però, també ha tingut un entrebanc.
 
Actualment les instal·lacions estan totes ocupades. Hi ha 40 empreses instal·lades al viver, en les diferents modalitats. I entre aquestes hi trobem en Josep Roure, que el 2019 va decidir llogar una nau per poder desenvolupar el projecte Spherience.
 
A l’hora d’elaborar aquest producte, no necessitava gaire espai per guardar les màquines. I això, sumat als preus assequibles i a totes les ajudes econòmiques que se li donaven durant el primer any, va fer que optés per llogar una nau a Nexes. 

Un cas similar va ser el d’en Lluís. Ell, conjuntament amb la seva parella i la mare de la parella van detectar un buit de mercat en el menjar natural cuinat per gossos i van optar per fundar l’empresa pionera en aquest producte.
Per fer-ho, van decidir llogar una nau a Nexes. I, els motius van ser força similars als d’en Josep: Preus assequibles, serveis de recepció, bany, cuina i companyia en qualsevol moment.
 
Nexes és un espai que fa créixer el teu negoci acompanyat. I és la falta de metres quadrats el detonant que fa que grans empreses com Nuts, hagin hagut d’abandonar el recinte i buscar unes instal·lacions més grans.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia