Nou contracte de neteja i escombraries a Sant Feliu amb una temporalitat de 10 anys

La renovació del contracte de recollida d'escombraries i neteja a Sant Feliu de Guíxols obre un nou capítol amb l'anunci de ser la temporada final, d'un serial que ja acumula cinc pròrrogues. De fet, fou aquest dimecres que es va aprovar en Ple Extraordinari el nou plec de condicions amb l'únic suport de l'equip de govern. Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana es van abstenir, mentre que Guíxols des del Carrer i Més van votar-hi en contra.

Anterior contracte invalidat
Sobre la taula hi ha vigent un contracte de recollida d'escombraries i neteja, que fou adjudicat el 2008. Després de diversos intents per licitar un nou concurs, la darrera pròrroga es va aprovar a l'octubre, la qual va quedar invalidada per l'obertura d'un dels sobres abans d'hora.

Novetats en la gestió
Actualment, l'aprovació del nou contracte ve marcada per dues grans modificacions. Per una banda, la seva durada que passa de 5 a 10 anys i per l'altre, la congregació de la gestió de la neteja i la recollida d'escombraries en un sol lot. Així doncs, els grups de l'oposició van centrar les seves crítiques en aquests canvis, així com els 5,9 milions d'euros anuals.

Crítiques entorn a les modificacions i al seu pressupost
El primer partit a prendre la paraula fou Més, liderat per Pere Albó. El Moviment d'Esquerres va fer una esmena a una gestió que consideren "millorable" per part de l'equip de govern.

Per la seva banda, Guíxols des del Carrer es va mostrar sorprès davant les noves modificacions i va reclamar l'aposta per un desenvolupament sostenible. Jordi Lloveras també va voler posar l'accent en la defensa pel sistema porta a porta.

Canviant el vot favorable de fa un any per l'actual abstenció, Junts per Catalunya va criticar la manca de campanyes de sensibilització entorn de la recollida de residus, a més de no deixar clar com es finançaran els contenidors intel·ligents.

En la mateixa línia es va desembolcallar la declaració d'Esquerra Republicana, la qual va incidir en la incrementació de la recollida selectiva i els contenidors xipats.

El Govern defensa els canvis
Des del govern, Saballs va assegurar que sí que s'havien fet campanyes de sensibilització en diferents mitjans del municipi, així com s'havia apostat per allargar el termini del nou contracte amb l'objectiu d'afavorir la concurrència de mitjanes i petites empreses, perquè puguin amortitzar la maquinària.

Per la seva banda, el batlle Carlas Motas va mostrar el seu acord per "adjudicar el més ràpid possible la gestió". A més, va expressar la seva sorpresa davant la negativa dels Comuns i Esquerra Republicana davant el plec presentat, ja que al municipi de Platja d'Aro van votar a favor d'un contracte pràcticament idèntic.

Procediment per tirar la nova empresa
A partir d'ara, les empreses tenen 10 dies per presentar les seves propostes a la licitació, i tot seguit es farà una valoració per part d'un comitè d'experts. La previsió és que entre el mes de maig o juny ja es pugui adjudicar el nou contracte a l'empresa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia