Torroella defensa una taxa d'escombraries més alta pels pisos turístics

Arreglarà els desajustos que es queixava l'ATA però considera que els pisos turístics han de compensar el fet que no fan funció social de l'habitatge

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí considera que les vivendes d'ús turístic són negocis i per tant els seguirà aplicant una taxa d'escombraries diferent a la dels habitatges d'ús habitual. El consistori respon a la crida de l'Associació Turística d'Apartaments que demana impugnar les taxes d'aquest 2020 al considerar-les abusives. El consistori, això sí, admet alguns desajustos que arreglarà en les taxes de l'any vinent.

L'ATA va mostrar el seu malestar pels canvis fiscals d'aquest 2020 que va incloure els apartaments turístics dins la categoria d'establiments comercials i indústria. La taxa es va calcular segons les places declarades a la cèdula d'habitabilitat el que segons el sector ha comportat augments desorbitats de la taxa, quan per llei el límit d'un habitatge de lloguer turístic són 15 persones encara que la cèdula d'habitabilitat en marqui més.
 

Casos puntuals d'increment desmesurat


Des de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí admeten aquest desajust i asseguren que no se l'esperaven. Indiquen que són casos puntuals que s'ajustaran de cares a les ordenances del 2021.

Desajustos a banda des de l'Ajuntament recorden que la qüestió de fons és si un habitatge d'ús turístic es pot considerar com una vivenda habitual i aquí són taxatius. En un escenari d'emergència habitacional hi ha apartaments que no fan la funció social de l'habitatge i això s'ha de compensar.

Pel consistori torroellenc aquest debat afecta a més municipis. Des de l'ATA no descarten acabar als Tribunals
 
 
NOTÍCIES RELACIONADES

L'ATA insta els propietaris a presentar recurs contra la taxa d'escombraries de Torroella (20-10-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia