Santa Cristina desmenteix a SOS Costa Brava

INTERVÉ: Xavier Canosa, arquitecte redactor de l'avanç del POUM

Santa Cristina d'Aro desmenteix rotundament les declaracions de SOS Costa Brava de la setmana passada. Tant el govern com l'equip redactor han negat que l'avanç del POUM tingui previst construir 5.000 habitatges nous tal i com va afirmar l'entitat ecologista.

Unes dades que el mateix arquitecte redactor del projecte, Xavier Canosa, ha considerat totalment falses. De fet, Canosa explica que l'avanç del pla general el que fa és frenar el creixement que preveia el POUM. El pla urbanístic actual preveia la construcció de 4.754 habitatges en sòl urbà consolidat, dels quals 3.285 ja s'han construït. Però, l'avanç el qual està publicat des del mes d'agost redueix aquesta xifra a 4.526 dels que s'estima que se'n puguin executar uns 750. I en sòl urbanitzable de futur, es passa dels 2.062 habitatges que preveia el POUM vigent, als 638, però aquesta xifra podria disminuir en funció del procés de participació que encara està en marxa.

Aquesta és la resposta que Ajuntament i equip redactor han volgut donar després que SOS Costa Brava en roda de premsa denunciés una previsió de creixement de sòl urbanitzable qualificant-la de desproporcionada, detallant la possibilitat de construcció de 5.000 habitatges nous. Des de Santa Cristina recorden que tota la documentació a la que fan referència està publicada al web municipal des del mes d'agost. A més recorden que aquesta revisió del POUM s'està fent amb la participació de la ciutadania. De fet, han explicat que l'associació Salvem Solius que forma part de SOS Costa Brava, la qual era a la roda de premsa de fa uns dies, havia assistit a alguns de les reunions que es van celebrar i no entenen com han pogut, al seu entendre, modificar les dades com ho han fet.

Fins a dia d'avui el procés de participació ciutadana ha inclòs un total de dos actes públics de presentació de l'avanç del pla, tres actes informatius explicant els objectius, nou presentacions als barris i urbanitzacions, onze reunions de treball i més de 130 reunions individuals. Davant l'interès que ha aixecat el POUM entre els ciutadans, l'Ajuntament ha decidit ampliar un mes més el termini d'exposició pública de l'avanç.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia