Salvem Palafrugell: "Volem trobar solucions, però ens volen imposar unes modificacions"

Palafrugell

Data: 05/04/2022

La modificació de l'ordenança d'ocupació de la via pública a Palafrugell ha aixecat polseguera entre alguns restauradors de Calella, Llafranc i Tamariu. Apunten que, si finalment es tira endavant, els seus ingressos es veurien reduïts i la personalitat de cada establiment s'esvairia, "com si es tractés d'una fira de mostres".

En peu de guerra es mostren alguns restauradors del litoral palafrugellenc, després de conèixer els detalls previstos en la modificació de l'ordenança d'ocupació de la via pública. S'han aglutinat sota la plataforma Salvem Palafrugell per revertir una situació que, segons apunten, els volen "imposar".

Si desgranem les proclames, els empresaris asseguren que la retallada de les pèrgoles els suposaria una reducció mitjana d'un 30% en les taules. Ho exemplifiquen amb el cas concret de l'Hotel Llafranc. 

Tot i això, els restauradors estan oberts a efectuar modificacions. De fet, van encarregar un projecte a un estudi d'arquitectura, perquè notifiqués els principals problemes d'ocupació i aportés solucions.

En aquest sentit, per tal de respectar l'espai atorgat per l'Ajuntament, els establiments aposten per instal·lar unes tanques de fusta i corda i així, encerclar les terrasses. Reconeixen que actualment "els límits a vegades no es compleixen", i emplacen al consistori a aplicar sancions estrictes per dissuadir les males praxis.

Pel que fa a l'aglomeració i posterior l'obstrucció del pas durant els dies àlgids de l'estiu, reclamen un dispositiu sonor per entregar als clients.

Finalment, els restauradors es posen d'esquena a enderrocar les pèrgoles i unificar-ne l'estètica. Ho qualifiquen de "disbarat" i "pèrdua de la personalitat".

Amb tot, Salvem Palafrugell es mostra obert al diàleg "per obtenir unes solucions conjuntes". Clamen que les retallades de les pèrgoles els suposarien més perjudicis que avantatges amb una reducció important dels seus ingressos.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Rosa Maria Paloufa 35 dies
Les últimes actuacions del ajuntament de Palafrugell son un despropòsit. Dificultant l'accés al centre de la vila de Palafrugell estàn aconseguint que els visitants i veïns desistegin d'anar a comprar al centre del poble, per no parlar del tema del aparcament. Tot plegat fa que marxis a comprar a les afores. Respecte a les platges, semble mentida que facin tot el possible per "carregar-se" el turisme i els estiuejants.


Més articles de Economia