El Govern estudia la factibilitat d'un tren-tram a la Costa Brava

Baix Empordà

Data: 16/06/2022

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, ha licitat la redacció d'un estudi per analitzar la viabilitat d'un tren-tram a la Costa Brava. Segons ha informat aquest dijous el Departament de Polítiques Digitals i Territori, el projecte contempla un traçat d'uns 144 km de longitud, que connecti diferents municipis del massís de les Gavarres amb una freqüència inferior als 15 minuts.

La proposta s'estructura en dos vials principals que comuniquin, per una banda, amb l'aeroport de Girona, i per altra, amb el ramal Girona-Banyoles i Olot. La redacció de l'anàlisi presenta un termini de 12 mesos i compta amb un import d'uns 431.700 euros.

Tanmateix, l'arribada del ferrocarril al Baix Empordà no és un projecte innovador, ja que el 2008, des de la Diputació de Girona, es va fer un estudi de viabilitat per implantar la infraestructura. El document, però, va quedar sobre paper mullat i es va optar per donar prioritat a les carreteres. L'esperit de la iniciativa fou recuperada per la Promoció del Transport Públic, qui en els últims anys ha divulgat la idea d'un ferrocarril, que en arribar als pobles es convertís en un tramvia.

Més enllà de la Costa Brava, el Govern també analitza noves línies a les Terres de l'Ebre, el Bages i el Pirineu. El conjunt dels projectes sumen 279,5 quilòmetres de longitud i, en cada un d'ells, s'emprendrà una estimació del cost, la proposta d'explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial d'usuaris. La voluntat, segons apunten, és estructurar un model de transport descentralitzat, i, si s'escau, incloure-les en els diferents planejaments territorials.IMATGES: Arxiu TV Costa Brava i TAC12

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia