Palafrugell fomenta la igualtat a les empreses de la vila amb un concurs

Palafrugell fomenta la igualtat a les empreses de la vila amb un concurs
Palafrugell

Data: 17/09/2019

L’Ajuntament de Palafrugell promou que les empreses del municipi fomentin les bones pràctiques en igualtat de gènere. A través d’una subvenció del Departament de Treball i Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, gestionada per l’Institut de Promoció Econòmica, el consistori ha posat en marxa la campanya 'La igualtat a la feina recompensa'.
 
Aquesta campanya s’engloba dins l’eix 2, “Reorganització del treball i nous usos del temps”, del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2017-2020 de l’Ajuntament de Palafrugell. Aquest pla ha estat elaborat per una comissió d’igualtat, formada per diferents serveis municipals i entitats del municipi, i consta de 6 eixos amb objectius i accions a desenvolupar, entre ells, l’eix que promou accions que promoguin la igualtat en el món del treball.
 

Concurs de bones pràctiques
 
En aquest sentit, l’IPEP ha posat en marxa un concurs dirigit a les empreses locals. Aquest concurs vol reconèixer les bones pràctiques amb mesures o accions impulsades per les empreses per assolir la igualtat d'oportunitats en el treball. L'empresa guanyadora obtindrà el reconeixement i difusió d'aquestes bones pràctiques en els canals de difusió habituals de l'Ajuntament de Palafrugell.
 
Les bones pràctiques es poden englobar en 4 àrees diferents: Cultura organitzativa compromesa amb la igualtat i impacte a la societat; Foments de la igualtat en els processos de selecció i promoció interna i en les condicions laborals, en especial, en matèria retributiva; Temps de treball i corresponsabilitat; i Salut i prevenció davant l’assetjament sexual i per raó de sexe.
 
Les inscripcions al concurs estaran obertes fins dijous 31 d’octubre de 2019.
 

Objectius de la campanya 'La igualtat a la feina recompensa'
 
Els objectius de la campanya són:
  • Conscienciar a la població en general de l’existència de la desigualtat entre dones i homes: àmbit educatiu, empresarial i familiar
  • Donar a conèixer dades actuals de la situació desfavorable de les dones en aquests àmbits
  • Promocionar els valors favorables a la igualtat de gènere: corresponsabilitat, apoderament i promoció de les dones i fomentar una actitud respectuosa i igualitària per raó de gènere.
  • Visualitzar el desenvolupament de bones pràctiques en el teixit empresarial en matèria d’igualtat 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia