La fase 2 de les obres de l'Avinguda Espanya de Palafrugell avança a bon ritme

Palafrugell

Data: 04/05/2023

La fase 2 de les obres de l'Avinguda Espanya de Palafrugell, avança a bon ritme. Es tracta d’un dels accessos més importants del municipi que acumula molt de trànsit al llarg de tot l’any. L'objectiu és alleugerir l'afluència de vehicles i facilitar les conexions amb altres poblacions.

Amb la primera fase del desdoblament de l'avinguda Espanya de Palafrugell ja finalitzada, sembla que ara, la fase dos de l'adequació de l'avinguda i el nou parc que hi haurà ocupant l'espai de l'antic recinte firal, avança a bon ritme.

Amb aquesta nova fase, es pretén desdoblar la via per alleugerar el trànsit que acumula, sobretot a l'estiu, a un dels accessos més importants del municipi.

El projecte de desdoblament contempla una rotonda a l'encreuament amb l'entrada del carrer Ample. A més, es farà la vorera de la banda sud i s'incorporarà un carril bici. També es renovarà la vorera de la banda nord i l'enllumenat públic.

En aquestes obres, hi ha dos aspectes rellevants. Per una banda, serà possible tenir desdoblada una via que és un nexe d'unió amb la carretera de Palamós fins als nuclis de Calella de Palafrugell i Llafranc, i per altre, les canalitzacions de la recollida d'aigua, que permetran millorar les connexions i evitar problemes quan hi ha fortes pluges a la zona.

El nou parc que es proposa se situa a la façana sud del nucli de Palafrugell, donant continuïtat a la plana de l'Aubí, on fins ara hi havia el recinte firal. Per a visualitzar-ho, a la banda nord-oest que limita amb el solar del parc, se situa l'Avinguda Espanya, on hi ha un carril bici doble i un de vianants adjacent al parc. En total, l'espai serà de 13.300 metres quadrats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia