El cinema local i amb una programació alternativa sobreviu a les restriccions Covid

Baix Empordà

Data: 04/02/2021

Intervé: David Cuesta, genert de la cooperativa Cinema 4 You.
(VEURE EL VÍDEO A TRAVÉS DEL NAVEGADOR MOZILLA)


A causa de les mesures adoptades per la Generalitat per combatre la propagació de la Covid i la falta de grans estrenes nord-americanes, alguns cinemes d'arreu del país estan apagant els seus projectors. A la nostra comarca, ha decidit parar temporalment la seva activitat l'Ocine de Platja d'Aro. De mentre, l'Arinco de Palamós i les petites sales i cineclubs, que poden tirar endavant gràcies a les partides dels pressupostos municipals, sobreviuen a la davallada d'espectadors.

Tanquen els Ocine de Platja d'Aro
D'aquesta manera i davant de tot pronòstic, el colós dels cinemes a Espanya, els Ocine, està tancant les sales d'arreu. La causa recau en la pervivència del confinament municipal diari, que ha fet caure en picat els seus espectadors a municipis turístics com Platja d'Aro o Blanes, a més de la falta de grans estrenes nord-americanes. Tot i això, a les seves xarxes socials anuncien que el tancament serà temporal.

Els Arinco continuen oberts
D'altra banda, el cinema Arinco de Palamós ofereix passes de dimecres a diumenge i a la seva cartellera hi conviuen les produccions comercials amb les obres d'autor. També es projecten sessions d'òpera i ballet.

Les petites sales resisteixen
El Teatre Municipal de Palafrugell, el Cineclub Torroellenc, el Mundial Cinema de la Bisbal i el Cinema Casino de Begur són els altres emplaçaments cinematogràfics, on els ciutadans poden continuar gaudint de les estrenes audiovisuals.

La cooperativa Cinema 4 You, amb sales a Sitges i Palamós, ha estipulat que durant l'any passat van patir una davallada de públic del 60%. Una situació que preveuen remuntar quan es flexibilitzin les restriccions per combatre la Covid.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia