Pas endavant per convertir el prostíbul Eclipse de Mont-ras en un geriàtric

Mont-ras

Data: 06/02/2020

INTERVÉ: Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-Ras

Aquests cartells es deixaran de veure pròximament, quan el prostíbul Eclipse de Mont-ras es converteixi en un geriàtric. El projecte ha començat a ser una realitat després que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya hagi fet públic un informe estratègic ambiental favorable sobre el Pla especial urbanístic per a la implantació d'aquesta residència en el medi rural.

Els terrenys del Pla especial s'ubiquen en un entorn agrícola i forestal dins l'ampla franja de terrenys que connecten els espais naturals protegits de les Gavarres i Castell - Cap Roig, dels quals se separa, respectivament, 500 i 1.500 m. L'informe és favorable ja que estan al límit, però fora, d'aquest espai d'interès connector.  

La proposta del Pla és intervenir en les edificacions actuals per destinar-les a una residència geriàtrica amb capacitat per a 80 places. Amb aquesta actuació, a més, es disminuiran els impactes ambientals sobre el paisatge, ja que s'enderrocaran dues de les quatre plantes de l'edifici actual.

Amb la construcció de noves edificacions el geriàtric tindrà una superfície final construïda de 1.792 m² i les instal·lacions es completaran amb una zona d'horts, una piscina ja existent i un aparcament per a 20 vehicles.

Ara el projecte es portarà a aprovació inicial i exposició pública i posteriorment des del consistori es faran les gestions habituals fins a aconseguir formalitzar el tràmit que els permeti començar a donar forma a un projecte que finalment veurà la llum després d'anys de lluita.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia