Càritas multiplica les famílies ateses i PIMEC estima una onada d'EROs

Càritas multiplica les famílies ateses i PIMEC estima una onada d'EROs
Baix Empordà

Data: 04/06/2020

La patronal de la petita i mitjana empresa estima que el 42% dels seus afiliats faran acomiadaments col·lectius

Càritas alerta que la Costa Brava és una de les zones on té més demanda. Des de Blanes fins a Cadaqués atén 750 famílies més de les que atenia a l'inici de la pandèmia de Coronavirus.

Per posar dos exemples la demanda  al Centre de Distribució d'Aliments de Palafrugell ha augmentat en gairebé 100 persones mentre que el que atén la zona de Torroella de Montgrí i el Baix Ter ha augmentat en 53 persones.

Segons recull l'ACN Càritas adverteix que moltes de les noves famílies vivien de l'hostaleria i el turisme, sectors totalment aturats per l'hibernació de l'economia. El perfil de nous usuaris és el de parelles relativament joves amb fills a càrrec.
 

El 20% dels autònoms i PIMES hauran de tancar


Si les dades dels Bancs dels Aliments i entitats socials són preocupants, les estimacions de l'empresariat també. Pimec, la patronal de la Petita i Mitjana Empresa, preveu que un 42% dels seus afiliats hauran de fer acomiadaments col·lectius un cop s'acabi el termini dels ERTOs.

El seu President Josep González, estima que un 20% de les pimes i autònoms hauran de tancar definitivament.  Per PIMEC les mesures dels executius català i espanyol queden curtes
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia