El nou consultori local de Verges dobla la superfície de l'antic

Verges

Data: 21/09/2022

El nou consultori local de Verges dobla la superfície de l'antic. L'ha inaugurat aquest dimarts el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. El projecte ha comptat amb una inversió de 870.000 euros i es preveu que entre en funcionament dijous que ve, 29 de setembre.

Aquest és el nou consultori local de Verges, situat al carrer Xaloc. És gestionat per la Fundació hospital de Palamós de Salut Integrats Baix Empordà i entrarà en funcionament un cop s'hagi completat el trasllat des de les antigues instal·lacions, es preveu que sigui el 29 de setembre. El nou equipament dobla la superfície de l'antic i passa de 106 a 289 metres quadrats amb la possibilitat d'ampliar-se en un futur. És d'una única planta i compta amb 4 noves consultes. Les obres van començar el 2021 i aquest estiu ja s'han pogut acabar. La inversió del projecte ha estat de 870.000 euros.

La inauguració de les instal·lacions ha comptat amb la presència del conseller de Salut, Josep Maria Argimon que ha destacat la millora en l'atenció dels pacients i les condicions de treball dels professionals gràcies al nou espai.

Des del consistori, l'acalde de Verges, Ignasi Sabater, recordava com era de necessari tenir el nou consultori. Feia 29 anys que ocupava el mateix emplaçament, al carrer la Placeta als baixos de l'Ajuntament, i calia millorar l'accessibilitat i adaptar-la als veïns i veïnes.

A més, des de l'Atenció Primària remarcaven que ara s'hi podran fer noves tècniques sense haver-se de desplaçar al CAP de Torroella de Montgrí, com la crioteràpia i l'administració de ferro intravenós.

El consultori local de Verges, amb una població assignada de 1.183 habitants, forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, que inclou els consultoris municipals de Verges, l'Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d'Empordà. En el conjunt de l'ABS, l'equip d'atenció primària atén una població assignada de 16.034 habitants i una àrea geogràfica de 132 quilòmetres quadrats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia