Palamós aprova la nova ordenança d'aparcaments

Palamós

Data: 15/11/2017

El ple de Palamós va aprovar la nova ordenança d'aparcament que introdueix canvis en la tipologia dels aparcaments de la ciutat. Tots els grups excepte la CUP van validar un text que introdueix nous tipus d'estacionament i tarificació per ordenar la mobilitat a la ciutat.

L'aprovació d'aquesta ordenança arriba després d'un procés participatiu en què es va conèixer l'opinió del veïnat sobre el funcionament d'aquests espais d'aparcament temporal tarifat.

Des del PSC veuen l'ordenança d'aparcaments com un pas mes de les polítiques en matèria de mobilitat que van iniciar quan governava Teresa Ferrés i van remarcar que el temps els ha donat la raó en les llavors criticades zones verdes d'aparcament. 

Van demanar que la gestió dels aparcaments a l'interior de la ciutat vagi acompanyada de continuar amb la creació d'espais dissuassoris i la millora del transport públic i estudiar ampliar a altres indrets el concepte de zona vermella. 

Des de JxPSJ es van felicitar per la participació ciutadana i pel fet que es busqui una gestió de la mobilitat sense caure en afany recaptatori.

La CUP va posar la nota discordant en el ple oposant-se a l'ordenança des de la seva pròpia filosofia. Per l'esquerra anticapitalista l'actual tarificació dels aparcaments afavoreix els desplaçaments en vehicle privat i creuen que el que s'hauria de fer és el contrari. Restringir el vehicle privat i fomentar la mobilitat a peu i en bicicleta.

Els grups van demanar que l'ordenança sigui viva i es pugui adaptar a les necessitats de la ciutadania i que no es permetin casos d'aprofitament comercial de zones d'aparcament destinades al veïnat.

L'ordenança introdueix tres tipus de vehicles que aparquen a Palamós. Residents amb dret d'ùs, residents i no residents. Els primers són veïns i veïnes de Palamós que paguen l'impost de circulació a al ciutat i els segons persones amb segona residència a la ciutat o que hi treballen.

La nova regulació també introdueix una nova zona d'estacionament tarificat i limitat, que serà vermella al Cervantes i canvia el període de pagament de la zona blava que serà del 15 de juny al 15 de setembre. Fins ara era d'abril a novembre. En aquest període es seguirà pagant els caps de setmana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia