El sector pesquer contra el Pla d'Acció de la UE

Palamós

Data: 11/05/2023

El sector pesquer s'ha manifestat en contra del Pla d'Acció de la Unió Europea, que proposa eliminar gradualment la pesca d'arrossegament. Aquesta mesura, segons defensa el sector, comportaria uns riscos socioeconòmics a la seva activitat i l'economia blava en general.

El sector pesquer s'ha manifestat en contra del Pla d'Acció de la Unió Europea, el qual eliminaria gradualment la pesca d'arrossegament a les zones considerades d'interès ecològic. La normativa entraria en vigor el març de l'any que ve.

Segons el sector, aquesta mesura comporta uns riscos socioeconòmics a la seva activitat, com la pèrdua de molts llocs de treball i de producte local, fer desaparèixer confraries i davallar l'economia blava.

Un dels problemes d'aquesta mesura de la UE, segons el sector, és que a les zones on no s'ha prohibit aquesta activitat, s'hi concentraran tots els pescadors, provocant una saturació i que la pesca sigui improductiva.

El sector pesquer, durant els últims anys s'ha anat adaptant a les diverses normatives imposades, i s'ha anat reduint la pesca d'arrossegament un 40%. Per tant, creuen que el més just seria mantenir aquest equilibri, en comptes de prohibir-la totalment.

En conclusió, el sector pesquer es mostra obert a trobar alternatives al Pla d'Acció de la Unió Europea, que mantingui l'equilibri amb l'ecosistema, però sense deixar de banda als seus interessos d'activitat econòmica i que també afectaria altres sectors relacionats amb la gastronomia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia