L'economia blava a la Costa Brava genera 561 milions d'euros i 7000 llocs de treball

L'economia blava a la Costa Brava té un impacte de 561,16 milions d'euros i genera més de 7000 llocs de treball, segons un estudi fet per les tres cambres de comerç gironines.

L'economia blava, aquella que es genera al voltant de les activitats vinculades al mar, va comportar l'any passat un negoci global d'uns 561,16 milions d'euros i va generar 7000 llocs de treball en els 22 municipis del litoral de la Costa Brava, segons evidencia un informe impulsat per les tres cambres de comerç gironines.

L'estudi ha estat encapçalat per l'economista i sociòleg, Josep Milà, en el qual analitza tots els sectors vinculats al mar i quin és l'impacte econòmic que generen.

El president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, ha plantejat reptes i riscos, sobretot per garantir l'equilibri entre activitats econòmiques i el medi ambient:

En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, ha volgut donar la seva visió sobre la necessitat de trencar amb la idea de que els ports i la nàutica contaminen i relacionar-la més amb l'economia verda

D'altra banda, el president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch, ha assenyalat que per enfortir un turisme de qualitat cal apostar per la formació i que aquesta s'ha d'adaptar a les necessitats que tenen les empreses.

Precisament, l'estudi que han impulsat les tres cambres de comerç, també alerta sobre el descontrol que pot suposar l'excés d'usuaris amb poca o nul·la formació nàutica, en referència a aquells que lloguen determinades embarcacions, les quals no requereixen tenir titulació i, per tant, moltes vegades aquests no respecten la normativa navegació marítima vigent.

L'informe sobre l'economia blava a la Costa Brava, actualitza un estudi que es va fer ara fa 14 anys. Ha comptat amb el suport de Ports de la Generalitat, l'Associació de Ports Esportius i Turístics de Catalunya (ACPET) i l'Associació d'Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions (CORVE).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia