Les obres de la nova estació d'autobusos de Palamós començaran abans de l'estiu del 2023

Palamós

Data: 28/04/2022

Les obres de la nova estació d'autobusos de Palamós començaran abans de l'estiu del 2023. El projecte té un cost de 2,5 milions d'euros i es preveu que es posi en funcionament a principis del 2024. Aquest divendres ja s'ha sotmès a informació pública i s'espera que a finals d'any es licitin les obres de construcció de la nova estació.

Els terrenys on es construirà la nova estació d'autobusos de Palamós se situen al sector sud del Pla de Sant Joan que donarà continuïtat al carrer Enric Vincke. Un cop es completi la urbanització d'aquesta zona, es convertirà en el centre del nucli urbà. Amb aquesta nova ubicació, es vol eliminar el trànsit de vehicles pesants dins del municipi.

Es preveu que les obres per construir aquesta nova estació comencin abans de l'estiu de l'any que ve i que pugui entrar en funcionament a principis del 2024. Des d'aquest dijous que està en fase d'exposició pública i a finals d'aquest any es licitaran les obres. El pressupost és de 2,5 milions d'euros i ho assumirà el govern català. 

L'estació comptarà amb una platja de 6 andanes per als autobusos en semibateria cobertes i també hi haurà un espai de parada ràpida i una zona d'estacionament d'autobusos en fila davant de les andanes. L'edifici de l'estació serà de planta baixa i acollirà la sala d'espera, una zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Aquesta nova instal·lació també tindrà encaminaments per a persones invidents i estarà adaptada per persones de mobilitat reduïda. Comptarà amb sistemes de videovigilància i de producció elèctrica amb plaques fotovoltaiques.

L'Ajuntament vol facilitar l'accés des de qualsevol punt de la població. En un futur es vol connectar l'estació directament amb l'autovia C-31 a través de la rotonda del Mas Gorgoll

Actualment Palamós compta amb una estació d'autobusos al carrer López i Puigcerver, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos. Amb aquest nou projecte canviarà el trànsit i la configuració del municipi. De fet, amb la nova ubicació, l'Ajuntament té previst pacificar el trànsit entorn de la plaça de Catalunya, on ara hi ha l'estació.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia