Restauren l'emblemàtic portal de la Verge de Peratallada

Forallac

Data: 11/03/2022

L'Ajuntament de Forallac continua avançant en la tasca de protegir i posar en valor el patrimoni arquitectònic municipal. Després de la restauració de la torre de les Hores i de la descoberta del nou tram de fossat i muralla del carrer Mas Bou, ara li ha arribat el torn al portal de la Verge.

Aquest emblemàtic element del conjunt medieval de Peratallada s'ha restaurat íntegrament per conservar-ne l'estructura i frenar el seu deteriorament.

El projecte ha estat redactat pel Servei de Monuments de la Diputació de Girona i els treballs, que finalitzen aquesta setmana, s’han adjudicat a l'empresa Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic, per un import 28.919 euros. L'obra compta amb una subvenció de 17.920 euros de la Diputació.

A banda de la seva consolidació general, s'ha aprofitat la intervenció per retirar elements afegits a les construccions originals. 

El portal ha patit nombroses reformes, però conserva prou elements per fer-nos una idea de l’estructura original. Es tracta d’un portal de planta quadrangular, del qual només es conserva la part baixa. Era el principal accés a la població i durant l'edat mitjana devia tenir un pont llevadís. A la part interior hi ha una fornícula on, molt després de la seva construcció, s’hi col·locava una imatge de la Mare de Déu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia