La taxa turística va caure més d'un 50% l'any 2020

Baix Empordà

Data: 27/08/2021

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha publicat l’observatori de les dades turístiques de 2020. Els tres factors principals per fer l’anàlisi són el Valor Afegit Brut, l’ocupació del sector i la taxa turística

El Valor Afegit Brut turístic de 2020 segueix sent superior als altres sectors econòmics i va ser de 680’4M d’euros, 38 M menys que 2019, xifra que suposa un 24% del VAB total a la comarca. L’ocupació es va situar en un 23%, demostrant la importància del turisme al Baix Empordà malgrat caure dos punts respecte l’any anterior. Per últim, la taxa turística va ser de 610 M d’euros, una caiguda superior al 50% a les xifres de 2019.

A l’estudi també s’analitza l’ocupació als diferents allotjaments turístics. La pandèmia va contribuir a potenciar el turisme rural i va suposar que els seus establiments arribessin al 66% d’ocupació complerta al mes d’agost mentre els hotels van aconseguir la meitat de la seva ocupació. Els que més van patir les conseqüències de la Covid-19 van ser els càmpings, que no van poder arribar a un terç de la seva ocupació total.

Igual que el turisme rural, durant l’any 2020 també va sortir molt potenciat el turisme local. El nombre de visitants catalans va augmentar 32 punts respecte 2019, representant el 73% del total al Baix Empordà.  A nivell estranger, els francesos van suposar quasi un 13% de turistes a la comarca i els belgues un 3%.

Pel que fa a les destinacions turístiques, les més triades pels visitants van ser Pals, Peratallada i Begur.

Segons les consultes realitzades a les diferents oficines de turisme i l’anàlisi de la Direcció General de Turisme, les activitats turístiques que més es busquen a la comarca són el turisme actiu, el cultural i el natural

El Baix Empordà també destaca per ser una destinació pel turisme familiar o amb la parella. És per això que algunes de les raons segons els turistes per visitar la comarca són la tranquil·litat, la cultura, la natura i la gastronomia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia