Els pagesos del Baix Empordà s'uneixen a les protestes a Girona

Baix Empordà

Data: 06/02/2024

Els pagesos del Baix Empordà s'han unit aquest matí a les concentracions a Girona. Han sortit a quarts de set del matí des de Parlavà, La Pera i Verges i han tallat o colapsat alguna  carretera com la GI-634 a Verges, abans d'arribar a la ciutat de Girona. Nosaltres ja ahir vam poder parlar amb el coordinador d'Unió de Pagesos del Baix Empordà que ens explicava les principals reivindicacions que els han dut avui a manifestar-se.


Els pagesos empordanesos han iniciat al voltant de les 07:00 h la jornada de protestes amb els talls de la C-252 a Torroella de Fluvià i la GI-634 a Verges. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, els talls han afectat uns 1,5 quilòmetres en total a les 08.00 h. En concret, al Baix Empordà han sortit els agricultors amb tractors des de Parlavà, la Pera i Verges. Una marxa lenta fins a arribar a Girona i unir-se amb la resta de companys.
El sector agrari i ramader està fart i asseguren que motius els en sobren per queixar-se i mobilitzar-se. Denuncien l'excés de burocràcia, els baixos preus que els paguen les distribuïres i les mesures que apliquen les administracions per afrontar la sequera i la crisi de relleu generacional. Des d'Unió de Pagesos al Baix Empordà es mostren crítics i demanen sobretot una millor gestió de l'aigua i minvar les restriccions d'agricultura i de la ramaderia. A més, no se senten recolzat per cap administració.

Aquest any al Baix Empordà, han plantat, sobretot, cereal d'hivern, però a causa de la sequera molta llavor no ha pogut germinar i tot i que molts han canviat el tipus de cultiu per la manca d'aigua no se'ls garanteix que tinguin una bona collita. Expliquen que ja utilitzen recs eficients per estalviar aigua, però alerten que si no tenen prou aigua, no podran sembrar.

A la comarca diversos ajuntaments han donat suport a les reivindicacions del sector de la pagesia a través de les xarxes socials com Torroella de Montgrí, Monells, Verges, Jafre o Parlavà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia