Aposten per millorar la qualitat de la gestió entre el ciutadà i la Policia Local

Aposten per millorar la qualitat de la gestió entre el ciutadà i la Policia Local
Baix Empordà

Data: 17/10/2018

El Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar als cossos de policia local de la comarca com la qualitat pot ser una eina de millora per a la gestió dels serveis que ofereixen a la ciutadania i al turista. L’objectiu de la presentació va ser explicar com la qualitat, i en concret el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED, els pot ajudar a tenir una millor gestió dels serveis que ofereixen al ciutadà i al turista. També com escoltar als seus usuaris els beneficiarà a curt i a llarg termini o com els requisits que demana complir el distintiu de qualitat farà que donin un valor afegit a l’estada del turista. Un punt clau que farà posicionar al seu municipi i a la comarca del Baix Empordà com una destinació turística segura i de qualitat.

Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, va agrair l’assistència i l’interès dels participants a la reunió i també la participació activa de la Policia Local de l’Ajuntament de Castell – Platja d’Aro en el distintiu de qualitat turística. L’entitat es va adherir l’any passat al SICTED i aposta fermament per oferir un servei de qualitat. EL tècnic de turisme del Consell Comarcal, Marc Genés, va destacar la importància de tenir entitats com la policia local certificades amb el distintiu de qualitat turística, perquè generen valor afegit a les destinacions i contribueixen a completar el cercle de l’experiència i dels serveis turístics que pot necessitar un turista. També va explicar els requisits necessaris per a l’obtenció del distintiu i el reconeixement que el Consell Comarcal del Baix Empordà realitza cada any a les empreses i entitats compromeses amb la qualitat turística.

Neus Colomer com a tècnica de qualitat del grup Costa Brava Centre va explicar el funcionament del distintiu de qualitat turística aplicat al sector concret de la policia local i els beneficis que obtindrien tant els propis agents i professionals de la policia com el seu municipi. I el cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, David Puertas, per la seva banda, va destacar que des de la Policia Local de Castell – Platja d’Aro van veure el SICTED com una oportunitat i un bon pas per oferir un servei de qualitat al ciutadà i al turista i n’han obtingut sobretot una satisfacció a nivell intern per millorar la gestió del seu servei i transmetre una sensació de seguretat al turista.

AODL Competitivitat Turística Dinamització del sector turístic per afavorir la competitivitat Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local Des de l’any 2004, el Consell Comarcal del Baix Empordà està treballant en la implantació del Pla de Qualitat Turística en Destinació, que persegueix la millora contínua dels serveis que s’ofereixen i dels recursos de què gaudeix el visitant a la comarca. Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría General de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. Aquest any 2018, el Consell Comarcal del Baix Empordà va fer entrega del distintiu a 62 empreses i entitats pertanyents a diferents sectors turístics de la comarca: oficines de turisme, platges, restaurants, bars, guies, museus i centres d’interès, cossos de seguretat, empreses d’allotjament i de turisme actiu que van superar les auditories corresponents a l’any 2017 i van renovar la distinció un any més.

Entre les 62 empreses i entitats distingides, aquest any van destacar les noves distincions de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro i del Museu del Suro de Palafrugell. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia