Palamós ha començat a recollir propostes de noms per a nous carrers del municipi

Palamós ha començat a recollir propostes de noms per a nous carrers del municipi
Palamós

Data: 13/03/2019

L'Ajuntament de Palamós ha iniciat aquesta setmana un nou procés de participació ciutadana amb l'objectiu, en aquest cas, de recollir propostes de noms per a carrers de nova creació al municipi, i per a un canvi de nom d'un carrer ja existent.

Els tres carrers de nova creació es troben situats a la zona de Pla de Nau, a Sant Joan, i sorgeixen fruit de la perllongació del carrer d'Enric Vincke que actualment es troba en fase d'execució de la seva urbanització.

Les propostes de noms per aquests carrers segueixen els criteris que es van acordar per la Comissió municipal de Nomenclàtor, i d'aquesta manera es demanen noms relacionats amb elements específics i concrets de l'àmbit on estan situats aquests carrers; o bé que tinguin a veure amb la toponímia local tradicional, amb els elements que formen part de la vida col·lectiva i de la memòria històrica o amb els senyals d'identitat i de la cultura del municipi. També es podran incloure noms de personatges locals rellevants, vinculats al territori i preferentment femenins.

A banda d'aquests tres carrers de nova creació també es demanen propostes de noms per a l'actual carrer de Remigi Robau i Morató, que connecta el carrer de Roqueta amb el de Lleida, al barri de les Cases Noves, que es va construir a finals de la dècada dels anys cinquanta.

D'aquesta manera l'Ajuntament de Palamós segueix executant el procés d'anul·lació de la simbologia franquista que encara resta ubicada al municipi, una mesura que es va començar a aplicar l'any 2017, 

Després que el dia 31 de març finalitzi el període per recollir propostes de noms per aquests quatre carrers, el procés de participació ciutadana seguirà amb la tasca de la Comissió de Nomenclàtor que evaluarà que totes les propostes presentades compleixin els criteris establerts en cada cas.

Posteriorment, del dia 15 d'abril al 5 de maig, es durà a terme el procés de votacions de les propostes resultants; i finalment, els noms escollits es traslladaran a ple municipal per a la seva aprovció definitiva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia