Comencen les obres de desdoblament de l'avinguda Espanya de Palafrugell

S'han iniciat les obres de desdoblament de l'avinguda Espanya de Palafrugell. Un cop finalitzades el vial es veurà ampliat, amb l'objectiu de millorar la circulació cap a l'interior del nucli. Les actuacions presenten una durada de nou mesos, amb un cost total de dos milions d'euros.

L'Avinguda Espanya s'erigeix en una de les vies més transitades de Palafrugell. A l'estiu, sobretot, s'hi registren cues de vehicles que volen accedir al municipi, o es dirigeixen als nuclis del litoral. Després de temps de reivindicacions, aquesta setmana s'han iniciat les obres pel seu desdoblament. Actualment, s'està efectuant la primera fase del projecte, que comprèn l'adequació entre la plaça Josep Pallach i el carrer Àngel Guimerà. Tot i l'execució de les tasques de millora, la circulació s'ha preservat amb l'obertura de dos carrils.

Està previst que les obres s'executin en un termini de nou mesos, i el seu cost escali als aproximadament dos milions d'euros. Així, una vegada executat el desdoblament s'hi desplegaran 4 carrils amb la voluntat de millorar la circulació cap a l'interior del nucli urbà i també, cap a la zona costanera. Des del consistori s'ha remarcat la importància "d'aconseguir major seguretat".

Les obres preveuen una tala controlada d'arbres. Per això, l'Ajuntament ha assegurat que es replantaran en un altre indret per espècies autòctones. De fet, la fase final del projecte contempla la creació d'un gran parc urbà a la zona del recinte firal.

Actualment, la circulació pròxima a l'Avinguda Espanya resta caps per avall. Els accessos als pàrquings del pavelló esportiu i l'Institut només són d'entrada. El carrer Àngel Guimerà roman tancat a la circulació en sentit al vial, i, finalment s'ha modificat l'estacionament dels autobusos escolars. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia