"Demanarem a l'Estat que reverteixi en el territori el benefici obtingut de la base Loran"

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí demanarà al govern central que ofereixi suport econòmic per a recuperar les instal·lacions de l'antiga base Loran de l'Estartit. De fet, el Ministeri de Defensa va vendre els terrenys a un ciutadà francès per 450.000 euros, i ara, un cop s'ha recuperat la seva titularitat pública, el consistori reclama que es retorni el benefici al territori.

Han estat 7 les diferents legislatures a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que han reclamat la propietat de l'antiga base Loran de l'Estartit. Les reivindicacions, que van emetre la primera espurna el 1998, s'han apaivagat amb la recompra dels terrenys, aquest mes de març, per part de la Generalitat. De fet, l'administració ha fet ús del seu dret a tanteig, ja que la finca està ubicada enmig del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

L'antic propietari, un ciutadà francès que va pagar el setembre passat 450.000 euros al Ministeri de Defensa, pot recorre ara a la via judicial. Des del consistori, tanmateix, confien en la plena legalitat del procediment.

Si el particular opta per no anar al contenciós o els tribunals donen el vistiplau a les accions empreses per la Generalitat, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí demanarà a l'Estat Espanyol que "reverteixi el benefici obtingut en la compra", i ho faci en suport al territori. Ho descriuen "d'autèntica justícia històrica", ja que anteriorment la finca havia estat propietat del consistori i fou expropiada pel govern franquista.

Així doncs, la voluntat de l'Ajuntament és destinar una part dels 450.000 euros a rehabilitar les instal·lacions de l'Estartit. Creuen així, que "tot plegat ha estat un procés massa economicista", i "que l'Estat no ha pensat en el municipi". En aquest sentit, remarquen que "el govern central té ara l'oportunitat de revertir la situació", i confien que els ajudaran econòmicament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia