Verges obté una subvenció d'1,8 milions d'euros per a reformar els eixos viaris

Verges

Data: 12/04/2023

El Ministeri de Transició Energètica i Repte Demogràfic concedeix una subvenció d'1,8 milions d'euros per reformar el tram urbà de la carretera GI-634 al municipi de Verges. Actualment, els eixos viaris que travessen la localitat conserven l’aspecte i les característiques pròpies d’una carretera. L’espai públic viari és destinat a les persones que es desplacen amb cotxes i camions, prioritzant i facilitant els desplaçaments amb vehicles motoritzats i fent poc atractius i segurs els desplaçaments a peu o amb bicicleta.

Amb previsió de continuar millorant el municipi i la seva mobilitat, l'Ajuntament de Verges proposa un avantprojecte al programa de fons europeu Next Generation en què es vol pacificar i naturalitzar els principals eixos viaris que travessen la localitat.

Així, el Ministeri de Transició Energètica i Repte Demogràfic, ha concedit una subvenció a l'Ajuntament de quasi 2 milions d'euros, per tal d'arranjar el carrer Girona, la part no rehabilitada del carrer Padró i els altres encreuaments existents.

Actualment, els eixos viaris que travessen Verges conserven l'aspecte i les característiques pròpies d'una carretera, essent poc atractius i segurs per als desplaçaments a peu i en bicicleta. Per aquest motiu, l'avantprojecte suggereix afrontar els reptes de futur de la societat a través d'hàbits més sostenibles en la mobilitat quotidiana, amb espais i infraestructures de qualitat.

La proposta també pretén afegir un espai central de calçada per a la circulació de vehicles motoritzats, una franja verda per a la plantació d'arbrat, annexa a la vorera, la qual es vol ampliar com a mínim a 1,80 metres, i la construcció de cruïlles pacificades, tot donant continuïtat a les rasants de les voreres i garantint una major connectivitat entre la trama urbana a banda i banda de la carretera.

Així, està previst que l'Ajuntament de Verges executi les obres en un termini de dos anys, per tal de garantir les condicions d'accessibilitat, tot pacificant el trànsit motoritzat, i millorant el paisatge urbà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia