Entra en servei el desguàs del rec del Molí afectat pel Temporal Gloria

Torroella de Montgrí

Data: 22/04/2020

El desguàs del rec del Molí a la mota del Ter afectat pel Temporal Gloria ha entrat en funcionament. L'històric episodi meteorològic del gener va fer malbé aquesta infraestructura ocasionant un gran esvoranc entre la resclosa i el pas de Gualta.

Tot i que l'obra realitzada per l'ACA encara no està acabada sí que està operativa i davant l'episodi actual de pluges es va decidir posar-la en funcionament.  Entre d'altres coses, falta completar una de les esculleres laterals.

Per tal que la força de l'aigua no afecti l'estructura inacabada, es van fer uns treballs de contenció per garantir-ne la seguretat. Tan bon punt acabi l'episodi de pluges es reprendran els treballs, que també inclouran la reparació de la comporta del canal.
 

Una infraestructura més ampla i forta


Segons ha explicat l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la nova  infraestructura no té res a veure amb el desguàs que hi havia abans de l'esvoranc que va ocasionar el temporal Glòria. L'actuació que s'hi ha fet permet augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí. Cal recordar que durant el temporal, la inundació d'una part important del sector sud del nucli urbà de Torroella de Montgrí va ser ocasionada per aquest rec que recull, a més, les aigües del rec Madral, que ve de la zona d'Ullà.

En el cas de Torroella de Montgrí, l'esvoranc també va ocasionar el trencament de la canonada que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora i va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas.

Malgrat l'Estat d'Alarma i el confinament obligatori de la població les obres van ser considerades d'urgència i necessitat bàsica i per això s'han pogut continuar fent seguint uns protocols de seguretat.

 
 
NOTÍCIES RELACIONADES

Comencen les obres per refer la mota del Ter a Torroella i reparar la canalització d'aigua (25-02-2020)

L'aigua de Torroella i l'Estartit torna a ser potable (11-02-2020)

El Temporal Gloria deixa almenys 4'3 MEUR de desperfectes a Torroella i l'Estartit (27-01-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia