Sant Feliu disposa de 47 habitatges socials

La demanda d'habitatge és un dels grans problemes de Sant Feliu de Guíxols. És per això que l'Ajuntament busca petits propietaris que vulguin cedir el seu pis buit per destinar-lo al lloguer social i facilitar l'accés a l'habitatge. Ara disposen de 47 domicilis i esperen continuar augmentant el nombre de domicilis socials a la ciutat.

Sant Feliu de Guíxols disposa de 47 habitatges d'ús social. Això s'ha aconseguit a través de petits propietaris que han cedit els domicilis per llogar-los, amb la condició que es trobin 20% per sota del preu de mercat i el seu cost no sigui superior al 30% dels ingressos familiars. Pels propietaris d'habitatge, adherir-se a la nova proposta suposarà la rebaixa del 95% de l'IBI i comptaran amb una assegurança multirisc de la llar.

El que està fent actualment el consistori és posar en contacte els propietaris i buscadors de pisos per facilitar el lloguer d'habitatge a la ciutat. També es volen posar en contacte les diferents institucions implicades per assolir aquest augment d'habitatge social.

Per donar a conèixer aquesta mesura, Sant Feliu obrirà la nova Oficina d'Habitatge al carrer de la Rutlla, per ser un espai on solucionar qualsevol dels dubtes. Tot i que aquesta cinquantena d'habitatges, l'Ajuntament és conscient que la demanda és molt més alta. És per això que l'altra via que contemplen és obtenir més espais, per augmentar el nombre de domicilis públics.

Un espai que també es podria sumar a aquesta oferta és un dels hotels Anlló, que permetria guanyar més habitatge social.

Aquest procés està pensat dins el Pla Local d'Habitatge de 2022-2027. La seva aprovació el passat 28 d'abril planteja com ha d'actuar el municipi en l'àmbit de l'habitatge social i mesures relacionades amb l'eficiència energètica. Aquest nou pla ha rebut una subvenció de 10.000 euros per part de la Diputació de Girona que han de contribuir a l'execució dels diferents projectes locals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia