Comencen les obres per refer la mota del Ter a Torroella i reparar la canalització d'aigua

INTERVÉ: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí

Han començat els treballs sobre el terreny per reparar la mota del riu Ter a Torroella de Montgrí on la força de l'aigua va trencar l'estructura, el camí i amb ell la canonada del servei d'aigua potable. Aquest punt es coneix històricament com la zona de la trencada i és just on conflueixen el rec del Molí i el rec Madral.. En aquest punt s'hi va obrir aquest esvoranc de grans dimensions que va ocasionar, també, el trencament de la canonada d'aigua que porta l'aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora. També va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas.
 
Ara la prioritat és reparar aquesta destrossa abans de setmana santa perquè ara mateix l'Ajuntament de Torroella compra l'aigua a la mancomunitat de Palafrugell.

A part d’aquest esvoranc, s'actuarà en d'altres punts on la mota ha quedat descalçada, principalment, entre aquest esvoranc i el pont del Ter. Des del govern estan contents del compromís de l'Agència Catalana de l'Aigua en reparar tota la mota des de la resclosa fins a la gola.

Aquesta és la primera gran actuació que realitza l'ACA en el marc del pla de mesures extraordinari que executarà per reparar els danys ocasionat pel temporal Gloria. L'Agència Catalana de l'Aigua inverteix uns 17 milions d'euros en obres al llarg de l'eix dels rius Fluvià i Ter.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia