Castell-Platja d'Aro reforça l'área d'habitatge amb personal tècnic del Consell Comarcal

Castell-Platja d'Aro reforça l'área d'habitatge amb personal tècnic del Consell Comarcal

Intervenen: Maurici Jiménez, Alcalde; Joan Loureiro, President del Consell Comarcal; Pilar Ferrero, regidora de Serveis Socials

Conveni pioner entre les dues administracions per reforçar les polítiques d'habitatge


L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat un conveni pioner pel qual l'ens supramunicipal cedeix personal tècnic perquè el municipi pugui abordar polítiques d'habitatge més globals i ambicioses del que fins ara podia fer.

Segons ha explicat l'Alcalde, Maurici Jiménez, els serveis socials i d'urbanisme poden detectar casos de vulnerabilitat habitacional i fer-ne un seguiment però es veuen limitats alhora de detectar pisos buits, negociar-ne l'entrada a les borses de lloguer social o buscar l'equilibri normatiu entre la vivenda d'ús habitual i els pisos turístics.


150 vivendes permanentment buides


A Castell-Platja d'Aro hi ha més de 150 vivendes permanentment buides, propietat de grans tenidors, més tot un conjunt d'habitatges que es destinen al lloguer turístic i que suposen  una pressió a l'alça al lloguer habitual. Aquesta problemàtica és compartida per la majoria de municipis costaners i per això el Consell Comarcal vol signar més convenis com el de Castell-Platja d'Aro amb altres ajuntaments. De fet, segons ha avançat el President de l'ens Joan Loureiro, ja hi ha molt avançades les negociacions en dos casos.

Tant el Consell Comarcal com l'Ajuntament han expressat que les polítiques d'habitatge no poden tenir només una visió local sinó que cal que tinguin també una visió de territori i posen aquí l'accent de la bondat d'aquest conveni.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia