Aturen la vaga de neteja de Pals després de que s'acceptin les demandes dels treballadors

Data: 20/06/2019

INTERVÉ: Jordi teixidor, portaveu dels treballadors

Els treballadors de neteja viària i de platges i de recollida d'escombraries de rebuig de Pals suspenen temporalment la vaga. Treballadors, representants sindicals, membres de la direcció de l'empresa contractista i representants de l'Ajuntament, encapçalats pel nou alcalde, Carles Pi, van pactar satisfer les demandes dels escombriaires aquest dimecres. 

A part del 2% d'augment de sou aprovat per l'anterior batlle, Sergi Brull, aquesta vegada totes les parts han acordat que es cobreixin els desplaçaments de més de set quilòmetres dels treballadors i que els horaris quedin blindats per conveni fins al final d'aquest, el 2022. L'empresa que gestiona el servei, Fomento de Construcciones y Contratas, hi està d'acord al mateix temps que la propera adjudicatària que entrarà a finals d'any, Servitransfer, no podrà fer-hi cap modificació. Ara els treballadors només resten atents a que els canvis siguin votats per majoria al ple municipal durant la setmana que ve. Si es dona aquesta situació la vaga s'aixecarà definitivament. En qualsevol cas, abans la plantilla al complet ha de ratificar aquest posicionament en una assemblea aquest divendres. 

Tot i que els treballadors aprecien bona predisposició per part de l'alcalde actual, es mantenen cautelosos perquè no volen que succeeixi el mateix que l'última vegada, quan no es va passar per ple tot el que sol·licitaven

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia