Optimisme davant la nova temporada d'estiu tot i els problemes de sequera

Quins són els pronòstics de turisme a la Costa Brava?, per debatre sobre l'evolució i les noves tendències d'aquest sector, diversos professionals s'han reunit aquest dimecres a l'Hotel s'Agaró per avaluar cap on s'encamina el turisme de la demarcació de Girona. Una de les problemàtiques que ara mateix està al punt de mira és la sequera i l'endèmica falta de personal.

El sector turístic es mostra optimista davant la nova temporada d'estiu a la Costa Brava. De fet, les xifres d'aquesta Setmana Santa i ara el pont de l'1 de maig pronostiquen unes bones previsions. En el cas d'aquest cap de setmana l'ocupació ha estat d'un 80% i 90%.

Tot i això, el sector de l'allotjament s'enfronta a la sequera, un episodi que impacta directament sobre l'activitat. A Platja d'Aro, per exemple, a banda, de tenir algunes fonts d'aigua tancades encara no tenen clar si podran obrir les dutxes i els rentapeus de les platges.

El gremi està preocupat per l'elevat consum d'aigua dels turistes i davant d'aquesta situació ja fa un mes i mig aproximadament que han començat a dur diverses accions per conscienciar als visitants.

Una altra problemàtica ja endèmica és la falta de personal, especialment qualificat. Si bé és cert l'any passat l'escassetat de personal amenaçava la recuperació del sector, enguany es percep un lleuger augment de treballadors, tot i que la majoria són joves i els manca qualificació.

A les comarques gironines ha crescut la despesa turística tant domestica com internacional, si es comparen les dades del 2019 abans de la pandèmia i amb les del 2022. Aquest any es preveu que les dades millorin i es podria registrar un petit augment pel que fa al PIB turístic.

A la Costa Brava, especialment al Baix Empordà, la principal despesa turística l'any passat va ser de visitants de Barcelona, seguits de gironins. També de turistes de Madrid, França i Bèlgica.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia