El Sorteig Extraordinari de Nadal enguany repartirà 2.520 milions d'euros

Palamós

Data: 13/12/2022

El Gran Sorteig de Nadal ja s'apropa i això genera molt moviment a les administracions de Loteria d'arreu. A Palamós ja fa sis mesos que en venen i esperen arribar a les xifres de vendes de l'any passat. 

El pròxim dijous 22 de desembre se celebrarà, un any més, el Sorteig Extraordinari de Nadal. Enguany estan disponibles un total 180 sèries -vuit més que l'any passat-, amb 100.000 dècims de cada una.

Entre els premis del sorteig, destaca el popular 'Gordo de Navidad', de 4 milions d'euros a la sèrie, seguit del segon premi, que serà d'1.250.000 euros la sèrie, i el tercer, de 500.000 euros. Els dos quarts premis seran de 200.000 i els vuit cinquens de 60.000 euros la sèrie.

El cinquè premi és, precisament, el que va 'caure' dos anys consecutius a la Sort de l'Empordanet, l'Administració de Loteries Núm. 1 de Palamós. Aquest fet va tenir lloc en els sorteigs dels anys 2019 i 2020 i va fer que els augmentessin les vendes.
 

'Els anys següents de repartir els premis vam vendre més loteria. Aquest any esperem, almenys, vendre la mateixa que l'any passat" - Lluís Espadalé, propietari de l'establiment

Les vendes de dècims de Nadal a municipis turístics com Palamós s'inicien ja a l'estiu, amb els turistes. Si bé és cert que els locals esperen més cap a última hora. Per aquest motiu aquestes setmanes són dies d'activitat frenètica a les administracions.

Segons dades de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat, Espanya ha celebrat 211 sortejos de Nadal des de la seva posada en marxa, l'any 1812. D'ençà que, les butlletes acabades amb el número 5 han estat les més premiades -en 32 ocasions-, seguides de les quals tenien el 4 i el 6 com a darrera xifra, que han sortit 27 vegades cada una, i de les finalitzades amb 8, que s'han premiat 24 vegades. Hi ha qui fa cas a les prediccions, però també i hi ha qui any rere any segueix la tradició de jugar amb els mateixos números.

 

Hi ha famílies que s'han passat el número d'una generació a altra. Aquí en tenim un que tenim documentat que fa cent anys que es juga a Palamós. Ja l'està jugant la quarta generació'.

El Sorteig més esperat i jugat de l'any repartirà aquest 2022 una suma total de 2.520 milions d'euros en premis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia