En marxa les XXVII Jornades d’Economia de S’Agaró

Ja està en marxa la 27a edició de les Jornades d'Economia de S'Agaró. Enguany, amb les conseqüències econòmiques provocades per la guerra a Ucraïna com a temàtica principal. En la primera jornada hi han participat ponents com la consellera d'economia, Natàlia Mas, o el vicepresident del Banc Central Europeu, Luís de Guindos.

La primera jornada de la 27a edició de les Jornades d'Economia de S'Agaró, celebrada un any més al S'Agaró Hotel, ha donat el tret de sortida a les 12 del migdia amb una taula rodona protagonitzada per Joaquín Almunia i Camino Villarino, en la que han conversat entorn el creixement econòmic i la seguretat, amb la vista posada en el conflicte bèl·lic a Ucraïna i les seves conseqüències, que és la temàtica protagonista de les Jornades d'enguany. Un dels punts dels que s'ha parlat és dels efectes de les sancions a Rússia.

A tres quarts d'una del migdia s'ha iniciat la conferència inaugural, amb les intervencions del vicepresident del Banc Central Europeu, Luís de Guindos i la consellera d'economia de Catalunya, Natàlia Mas.

Luís de Guindos ha advertit sobre la dificultat econòmica que es viurà els pròxims mesos a causa de la inflació, i ha apuntat que s'està vivint un moment d'incertesa que dificulta les previsions. També ha posat sobre la taula l'elevada probabilitat que la taxa de creixement econòmica sigui negativa durant l'últim trimestre d'aquest 2022, i que s'allargui també al primer trimestre del 2023. La nota positiva de la jornada ha arribat de la mà de l'ocupació laboral, que ha recuperat les dades prèvies a la pandèmia.

Demà dissabte els agafarà el relleu dues taules rodones sobre l'economia de l'energia i l'hegemonia digital, una conferència de Salvador Illa sobre el present i futur de Catalunya i un debat sobre l'ètica algorítmica. Destaca també l'homenatge que es retrà a John Hoffmann. La clausura anirà a càrrec de la Vicepresidenta del Govern d’Espanya, Nadia Calviño.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia