La DO Empordà bat el seu propi rècord amb 6 milions d'ampolles venudes el 2018

Intervenen: Roger Rius,  enòleg del Celler Brugarol / Pepi Garcia, directora del Mas Rural Bell-lloch

Rècord de vendes de vins de la DO Empordà l'any 2018, que incrementa un 6% la facturació de l'any anterior i arriba a la xifra inèdita de 6 milions d'ampolles venudes arreu del món.  

El mercat gironí continua com el de més pes i compra un 44% del total de vins, seguit de la resta de Catalunya que en consumeix un 32%. 

Les dades que certifiquen el moment de gràcia que viu la DO, que en els últims 5 anys ha incrementat les vendes en un 23%. Un augment que s'explica tant per la qualitat dels vins de l'Empordà com pel seu caràcter marcat, que d'uns anys cap aquí treballa una nova fornada de joves enòlegs per impulsar la marca arreu del món. 

La venda de vi en els propis cellers també ha pujat considerablement el 2018 arribant a l'11% del total de facturació. Aquest fet, sumat a l'aposta per l'enoturisme, explica en bona part l'èxit creixent dels vins de l'Empordà. 

Per tipologia de vi, el 2018 el negre va continuar com la varietat més venuda amb 3'3 milions d'ampolles, seguit del vi blanc amb un milió i mig d'ampolles i un destacat creixement del 14%. Tot i que en tercer lloc, els vins rosats van créixer un 19% i van arribar fins les 865.000 unitats comercialitzades. Els vins dolços, per la seva banda, es mantenen prop de les 100.000 ampolles venudes. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia