UGT demana que es perllonguin indefinidament els ERTO davant una tardor preocupant

INTERVÉ: Xavier Casas, secretari general UGT Comarques gironines

La Unió General de Treballadors de les comarques gironines demana que es perllonguin els ERTOs. Davant la imminent data del 30 de setembre, fixada ara per ara com a final de la mesura, la UGT veu que és urgent anar més enllà en el temps de forma indefinida.
No volen que es consumeixi atur ni que hi hagi una minva del percentatge de retribució que suposa estar més temps en ERTO. Exigeixen mantenir les ajudes sense terminis, en tots els àmbits possibles.

Pel que fa als errors que s’han derivat a l’hora de cobrar, tant per a aquells que esperen el que els pertoca com per als que han rebut de més  i ho hauran de retornar, la UGT vol exculpar el funcionariat. Argumenten que Girona és la demarcació amb menys funcionaris per habitant, i que  els problemes venen de la falta de previsió  i de la manca de mecanismes moderns i actualitzats. Sigui com sigui, l’ERTO en si mateix mai és una mala opció i defensen que ha evitat molt atur.

Pel que fa a la tardor que encetem, el secretari gironí  Xavier Casas fa un pronòstic preocupant, gens optimista.  Seran moltes les famílies que patiran a l’hora de cobrir les necessitats més bàsiques i és per això que demanen eines de cobertura que només s’aconseguiran amb coordinació entre totes les administracions, tant locals, com autonòmiques i estatals. Exigeixen que apartin diferències i s’arremanguin  a nivell econòmic. És hora d’invertir, de fer despesa, d’avançar diners i mantenir l’economia activa; ja que tard o d’hora la crisi acabarà passant i, a més, avisen, arribaran fons europeus.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia