L’atur creix un 2,41% durant el gener al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 02/02/2023

El Baix Empordà tanca el mes de gener amb 5.185 persones que cerquen feina. La xifra suposa un increment del 2,41% d'aturats respecte al desembre i alhora, es confirma la tendència a l'alça dels darrers tres mesos. Els municipis de la comarca que actualment presenten una major taxa de desocupats són la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

Amb el punt final a la campanya de Nadal, el Baix Empordà es ressent de la seva dependència amb el sector serveis. Ho exemplifiquen les dades de l'atur del mes de gener, quan hi havia 5.185 desocupats i, si es compara amb el desembre, la xifra es tradueix en un augment del 2,41%.

La Bisbal d'Empordà registra la taxa més gran d'atur de la comarca
Per municipis, la Bisbal d'Empordà encapçala la llista amb un 10,86% de la seva població inscrita a les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya, el segueix Sant Feliu de Guíxols amb un 10,38% i Palafrugell amb un 9,69%. Al conjunt del Baix Empordà, en canvi, la taxa es situa vora el 8,50%.

El nombre de desocupats a les comarques gironines augmenta un 2,24%
A les comarques gironines, es manté la tendència i l'atur augmenta un 2,24% amb 32.952 persones. És el percentatge provincial més elevat de Catalunya, ja que en el conjunt del país la xifra es situa en un 1,5%.

En el transcurs d'un any han trobat feina més de mil persones
No obstant això, si comparem la situació actual amb ara fa un any, la diferència és abismal. En concret, el gener de 2022 a la comarca hi havia 6.196 aturats, és a dir, un 16,32% més respecte enguany.

El gener és un mes on tradicionalment creix la taxa de desocupats. A més de la tendència recentment s'afegeix la inflació i l'augment dels costos de l'energia, que també han impactat a la Seguretat Social. A les comarques gironines, segons dades del Ministeri de Treball, s'ha destruït ocupació i l'afiliació ha caigut un 1,38%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia