Presenten més de 1.500 firmes per aturar la instal·lació d'una nova benzinera

Els veïns de l'avinguda Platja d'Aro continuen en peu de guerra per aturar la instal·lació d'una benzinera de baix cost a l'avinguda de Platja d'Aro. En el darrer ple ordinari van presentar més de 1.500 firmes per aturar el projecte.

Els veïns i veïnes de Platja d'Aro han presentat al consistori un total de 1540 signatures recollides en els dos darrers mesos per paralitzar el projecte de construcció d'una benzinera de baix cost al costat d'un dels supermercats que estan situats a l'Avinguda Platja d'Aro.

La benzinera s'instal·larà en una parcel·la de 560 m² i comptarà amb sis sortidors, sense personal. La qualificació urbanística permet aquesta instal·lació, però els veïns han presentat una sèrie de dubtes pel que fa a les mesures mediambientals i de protecció.

De fet, en plenaris anteriors ja havien fet arribar al govern platjarenc les seves queixes, inquietuds i pors respecte a la seva instal·lació. El 22 d'agost van presentar al·legacions contra la concessió de la llicència mediambiental per part del Consell Comarcal del Baix Empordà, i en el darrer plenari municipal, celebrat el passat dimecres 28 de setembre, van presentar aquestes més de 1.500 firmes a favor d'aturar la instal·lació.

El juliol de l'any 2020 Platja d'Aro va inaugurar el supermercat en qüestió. Prèviament, entre els anys 2015 i 2018, l'empresa va proposar un projecte de benzinera de la qual la tramitació va durar dos anys i fins i tot, va arribar a paralitzar durant uns mesos les obres del supermercat. Finalment, la resposta per ubicar la benzinera en el que ara és l'aparcament del supermercat, va ser negativa. En aquell moment l'empresa va retirar-ne el projecte i va continuar amb el ja previst del supermercat. Ara l'han tornat a posar en marxa en una ubicació, més allunyada de l'establiment, que la llei sí que els permet instal·lar-la.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia