Pas endavant en l’accessibilitat i l’eliminació de barreres comunicatives al Consell

Baix Empordà

Data: 03/05/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha implementat un bucle magnètic a la recepció i a la Sala de Plens que permetrà millorar i eliminar qualsevol barrera en la comunicació per a les persones amb problemes auditius que portin audiòfon o implant coclear. A la Sala de Plens la instal·lació és fixa, mentre que a la recepció hi ha un aparell portàtil per poder fer reunions a qualsevol espai.

El bucle magnètic és un sistema de comunicació específic que emet senyals magnètics inal·làmbrics que recull l’audiòfon i es col·loca en la posició T, que molts ja porten incorporada. El bucle filtra els sorolls de fons no desitjats i pot ser utilitzat per molts usuaris al mateix temps. 

Aquesta acció s’emmarca en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, projecte impulsat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal, en què es posa en valor la comarca com a destinació turística inclusiva. 

El Pla d’Accessibilitat Turística posa èmfasis en promoure accions de millora a l'accessibilitat de tota la comarca, també per a persones amb discapacitat auditiva. El pla recomana la implantació d’aquests bucles magnètics a les recepcions de les oficines de turisme i ajuntaments de la comarca, així com a establiments privats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia