La inflació posa en risc els flequers artesans

El gremi de flequers alerta que l'augment de cost de l'electricitat i les matèries primeres està afectat a l'ofici i alguns negocis podrien perillar. En aquests últims mesos les factures de llum s'han duplicat i el cost de productes com la farina també han augmentat.

El pa és un aliment bàsic i indispensable a la cistella de la compra. Ara, però l'augment del cost de l'electricitat i les matèries primeres, està afectant els flequers artesans i molts negocis estan en risc.

El gremi de la fleca artesana denuncia la pujada de la factura de llum i gas que s'ha duplicat i en alguns casos triplicat en 9 mesos. Per exemple, en aquesta fleca tradicional de cinc generacions, l'única amb obrador propi al municipi de Torroella de Montgrí, han passat de pagar una factura de llum de 800 euros a l'estiu a 1800 actualment. El preu de productes com la farina o el cereal els hi ha pujat més del 40%.

Tot i l'augment dels costos de producció, de moment el pa en general només s'ha incrementat un 9%, però si la situació econòmica empitjora apujaran més els preus.

Per tal d'estalviar, algunes empreses han reduït l'horari d'obertura de la botiga, altres han deixat de fer algun producte o per exemple han decidit treballar a les hores en què l'energia és més barata.

El gremi de flequeres denuncia la situació. Precisament, la setmana passada van fer una acció de protesta per alertar del perill de l'ofici de les fleques tradicionals. La Federació Catalana d'Associacions de Gremi de Flequers reclama ajudes per mitigar el problema, sobretot pels petits comerços.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia