Palamós tanca la temporada de creuers amb 56 escales

Palamós

Data: 18/11/2022

Palamós tanca la temporada de creuers amb 56 escales. Avui ha fet parada l'últim vaixell. Els ports de la Costa Brava han assolit un 26% més d'escales que el 2019. En total han passat més de 50 mil passatgers i s'ha registrat un impacte econòmic estimat de 4,8 milions d'euros.

Els Ports de Palamós i Roses han tancat la temporada de creuers amb un increment del 26% d'escales en comparació el 2019. Pel que fa al total de passatgers als dos ports gironins se n'han registrat 50.307, un 11% menys que fa tres anys. En total, s'han fet 63 escales de les 66 previstes a causa del mal temps i no s'ha obtingut els 60.000 passatgers previstos per la menor capacitat dels creuers que han passat per la Costa Brava. Palamós, en concret, ha assolit un nou record amb 56 parades i Roses amb 7, dues més que el 2019. Pel que fa a l'impacte econòmic de l'activitat de creuers al territori ha estat de 4,8 milions.

Des de Ports de la Generalitat en fan un bon balanç, tenint en compte que el 2020, durant la pandèmia, Costa Brava no va rebre creuers i el 2021, Palamós i Roses només van rebre 9 escales a l'octubre i novembre amb 4.200 passatgers. Una temporada que esperen l'any que ve superar en xifres. Ho ha comentat, el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila.
 

Tanquem una temporada especial perquè veníem de dos anys complicats. De la previsió inicial de 66 escales n'hem cobert 63. És un record pel port de Palamós compaginat amb les 7 escales que hi ha hagut a Roses. 

El 90% dels creuers que han passat per la Costa Brava han funcionat amb motors híbrids, en la línia de l'estratègia de les companyies perquè els vaixells siguin més sostenibles. En aquest sentit, des de Ports de la Generalitat asseguren que s'hauran de fer unes instal·lacions portuàries adequades i ha destacat que això es tindrà en compte al pla director del port de Palamós. Un projecte que precisament han anunciat que està en tramitació.
 


Haurem de fer una feina important per poder portar les instal·lacions elèctriques adequades en el port de Palamós i Roses. Són inversions importants que es tindran en compte en aquest pla director del port que s'està duent a terme, en especial el de Palamós

Els dos ports de la Costa Brava han rebut 15 línies de creuers, cinc més que el 2019. D'aquests, un 73% han estat de gamma alta. Des del Patronat de Turisme i la Diputació de Girona han anunciat que per l'any que ve treballaran per captar noves companyies. Ho ha explicat la primera tinent d'alcalde de Palamós i vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig. 
 

Continuarem participant en fires i congressos per projectar aquest destí gironí i desplegarem una agenda comercial especialment a França

Aquest divendres s'ha posat punt final a la temporada a la Costa Brava amb l'últim creuer a Palamós. Una temporada que ha durat vuit mesos, d'abril a novembre on els passatgers principals han estat britànics. Les excursions més sol·licitades pels turistes que han fet parada a la vila baix-empordanesa han estat en destinacions com Pals, Girona o Figueres.

D'altra banda, aquest any el port de Palamós i el de Roses i les seves destinacions han estat per primer cop els amfitrions de la 60a Assemblea General de Medcruise amb un record de 185 participants i 22 representants de 18 companyies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia