Les teranyines tornen a la mar després de dos mesos de veda biològica

La flota d'encerclament de la Costa Brava ha tornat aquest dimarts a la mar, després de dos mesos de veda biològica. L'objectiu de l'aturada és afavorir la regeneració dels caladors de peix blau.

Després de dos mesos, les 17 embarcacions de pesca d'encerclament de la Costa Brava han tornat a pescar en els caladors de peix blau. Des del 9 de novembre, els seus mariners es veien afectats per una veda biològica, per tal d'afavorir la regeneració de les espècies, com la sardina o el seitó.
 

Durant la veda, afavorim tant els peixos reproductors com a les cries. Així, els recursos que tenim són més sostenibles. - Carmelo Martínez, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols

En els últims anys, la flota d'encerclament feia només 1 mes de veda, segons apunten els seus pescadors, per problemes econòmics. Enguany, han reprès l'aturada de dos mesos, tal com fan altres ports del Mediterrani. 
 

Originàriament, les vedes eren de dos mesos, però hem estat uns anys només fent un mes, per problemes econòmics. Ara, ens hem adaptat a la tendència de la resta del Mediterrani, on hi ha ports que fan fins a tres mesos d'aturada. - Carmelo Martínez, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols

Durant el període de veda, les embarcacions i els mariners reben ajudes europees. Tot i això, asseguren que econòmicament "no compensa", però aprofiten aquest temps per realitzar el manteniment de les teranyines.
 

Si totes les flotes pesquem al mateix temps, els preus cauran. Durant la veda, per exemple, aprofitem per fer el manteniment de les barques. Ho intentem compensar. - Carmelo Martínez, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Sant Feliu de Guíxols

A Sant Feliu de Guíxols, en concret, hi ha 3 embarcacions de pesca d'encerclament com la Dorada Costa-II, que aquest dimarts han tornat a la mar. Amb l'aixecament de la veda, ha començat l'aturada per la flota d'arrossegament, que també s'allargarà dos mesos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia